Четвъртият патриарх – Изборът на патриарх пряко в ефира на БНТ тази неделя

26.06.2024 15:43 | Видян 373 пъти

Четвъртият патриарх – Изборът на патриарх пряко в ефира на БНТ тази неделя

На 30 юни, неделя, Българската национална телевизия ще осигури детайлно отразяване на Патриаршеския избирателен църковен събор и интронизацията на новоизбрания Български патриарх. От 13:00 ч. по БНТ 1 гледайте специалното студио „Четвъртият патриарх“ с водещ Георги Милков, което ще покаже на зрителите историческото за Българската православна църква събитие – избора на нов духовен водач на нацията.

Екипите на БНТ ще осъществяват преки включвания още от сутрешните часове на 30 юни в рамките на предаването „Денят започва с Георги Любенов“. Репортерите Иво Никодимов, Елиана Димитрова и Виктор Борисов ще проследят всички точки в програмата на Патриаршеския избирателен църковен събор (ПИЦС) – Синодалната палата, Академичната зала на БАН, гласуването на делегатите - членове на ПИЦС в сградата на Св. Синод и обявяването на името на новоизбрания Български патриарх, литийното шествие до Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, в която ще бъде отслужена интронизацията и молебен.

Кой ще бъде новият пръв сред равни, новият помирител и обединител? Гледайте специалното студио „Четвъртият патриарх“ – тази неделя, 30 юни, от 13:00 ч. по БНТ 1.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кортни Кардашиян се страхува, че...

Кортни Кардашиян прави откровено признание в...

Бързите удоволствия: лек или зависимост?

Когато сме имали тежка седмица или тежък ден, когато...

Няма коментари към тази новина !