Не можем да спрем Путин: Немски военен

15.06.2024 07:34 | Видян 1172 пъти

Не можем да спрем Путин: Немски военен

Германски военен експерт остро разкритикува министъра на отбраната на страната Борис Писториус, заявявайки, че с настоящата политика относно военната служба Германия няма да може да спре армията на Владимир Путин, предаде focus.de.

От седмици в Германия се води дебат за връщането на военната служба, като дори самият Писториус е казвал, че трябва да бъдат засилени отбранителните способности на Бундесвера. Дебатите обаче не доведоха до връщане на задължителната военна служба, а единствено до попълването на въпросник.

Всички 18-годишни мъже ще трябва да попълват въпросник, а жените – само по желание. За служба в армията ще бъдат подбирани само онези, които са най-подготвени, най-подходящи и най-мотивирани.

Полковникът от запаса Ралф Тиле заяви, че „ако не можете и не искате да се защитите, едва ли ще намерите приятели и партньори, които да го направят вместо вас“. Особено, както я описа той, в мързеливата и самодоволна Германия днес.

Владимир Путин може да бъде спрян само чрез комбинация от голяма дипломация и убедителна военна готовност от страна на Запада, каза Ралф Тиле. И количеството играе голяма роля тук – количеството оръжия, боеприпаси, а също и хора.

Ралф Тиле е категоричен, че колкото и модерни оръжия да има НАТО, е важно да има и голям брой военнослужещи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Горанов с боса на масоните

Водещата на ПИК TV Соня Колтуклиева изненада в центъра...

Системата BG Alert не е била...

Системата BG Alert не е била задействана преди...

Няма коментари към тази новина !