Две години от подпалването на българския клуб Иван Михайлов в Битоля

06.06.2024 12:01 | Видян 510 пъти

Две години от подпалването на българския клуб Иван Михайлов в Битоля

"Две години след опожаряването на клуба ни.

Две години голгота. Две години изпълнени с неправда и неволи. След като клубът ни изгоря, започна труден период за нас. За тези две години властите приеха закон, с който закриха сдружението ни. Не само това, но и фалшиво политическо съдебно дело срещу мен, с обвинения за разпространение на ксенофобия, расизъм и реч на омразата.

На всичкото отгоре ме уволниха от работа, а службите за сигурност постоянно ни следят. Тези действия повлияха не само лично на мен, но и на цялата ни общност. Някои от най-големите ни активисти и основатели бяха принудени да се изнесат от страната ни и да поискат достоен живот в майка България.

Няма обаче да се откажем от правната си борба. Борбата за достоен живот на българите в Република Северна Македония, за зачитане на общата история, за опазване и спазване на договорите за добросъседство, френското предложение, сега преведено в европейско споразумение, и накрая конституционни гаранции за нашите права - т.е. включване на българите в конституцията на РС Македония като държавотворен народ.

Това е пътят към Европа, в семейството на европейските демокрации, където ние българите вярваме, че Македония принадлежи. Въпреки всички предизвикателства, нашата решителност остава непоклатима. Ще продължим да се борим за нашите права и за справедливост, надявайки се, че един ден ще бъдем признати и уважавани по начина, по който заслужаваме.

ДЖИМ !!!!!", написа в социалните мрежи председателят на заличеното сдружение "Иван Михайлов" Любчо Георгиевски.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Официално обвиниха лекаря на Матю Пери

Д-р Марк Чавес, един от двамата лекари, които бяха...

Pink Floyd продадоха песните и бранда...

Легендарната британска група Pink Floyd е сключила...

Няма коментари към тази новина !