Киностудиата умират: Копола, дал $120М от своята винарна за последния си филм

27.05.2024 10:08 | Видян 596 пъти

Киностудиата умират: Копола, дал $120М от своята винарна за последния си филм

"Една империя не умира в точен ден. Тя умира, когато хората престанат да вярват в нея", гласи една от сентенциите, които Франсис Форд Копола изстрелва в своя може би последен филм Мегалополис, който показа в Кан, рискувайки и не печелейки награда на фестивала. От една страна става дума за САЩ, на което е посветен и неговата продукция, но от друга иде реч и за шоубизнеса такъв, какъвто беше. На 85, великият режисьор обяви и края на големите киностудия. И наистина, след края на Фокс, в момента на практика фалирал е и Парамаунт.

Някой би казал, че той говори по този начин, тъй като никоя от компаниите не го подкрепи в колосалния му проект, в който с назидателен тон пуска отчайващи послания за страната си и за света, за крушението на американската мечта и на световния ред, в който живеехме повече от век.

И наистина, Копола е инвестирал във филма си свои лични 120 милиона долара. Колосалните пари идват от винарската му империя. А най-интересното е, че както разказа приятелят му Джордж Лукас животът сякаш върви по сценарий за филм, при това с кръгова композиция. Оказва се, че Копола е стартирал винарския си бизнес с парите, които е изкрал от първите две части на своята класика Кръстникът.

И сега виното просто се е отблагодарило на киното.


Борис Ангелов,

Спецпратеник на 19', Кан

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Михалис Хаджиянис идва с най-големите...

Суперзведата на гръцката музика излиза на сцената на...

Тенденция 2024: Тези дамски чанти ще...

Чантите са не просто аксесоари, те са основна част от...

Няма коментари към тази новина !