Не благодари на бг режисьора си К. Божанов индийската му актриса с награда в Кан

26.05.2024 12:42 | Видян 665 пъти

Не благодари на бг режисьора си К. Божанов индийската му актриса с награда в Кан

Изпълнителката на едната от двете главни роли във филма на българския режисьор Константин Божанов The Shameless (на снимката) не благодари на режисьора и изстрадал дълги години създаването на филма и дал й шанс, докато получаваше наградата за най-добра актриса на вторa по важност селекция Особен поглед в Кан. Това стана пред очите на 19 минути.

Хиндустан Таймс даже приписа на своята страна филма и от началото до край така и не спомена българския му създател, което е дълбока несправедливост при всички пречки, създадени именно на субконтинента за реализирането на продукцията.

Черната неблагодарност е още по-неприятна, като се има предвид, че Анасуя Сенгупта изброи от сцената и специално благодари на продуцентите на филма. Повече за него ще четете в следващите дни в специалното ни интервю с неговия създател, родом от Разлог.

Мъжката награда отиде при Абу Сангаре, който играе себе си в невероятно разтърсващия филм Историята на Сюлейман за невидимите хора в Париж и изобщо, с които сме заобиколени, като журито, оглавено от известния режисьор Савие Долан даде и своя приз на Борис Ложкин, който е създател на лентата.

За разлика от журито на първата селекция, в Особен поглед голямата награда отиде също заслужено на китайски адрес за филма Черното куче, чиито автори се появиха с прекрасна хрътка на сцената и обясниха, че истински животни участват в продукцията, която изглежда като компютърна анимация, а е истинска и предизвикаха взрив от овации в зала Дебюси на фестивалния дворец.

Борис Ангелов

Спецпратеник на 19', Кан

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вече се продават резервациите за...

Хората правят резервации на безплатни сайтове, след...

И НЕ, и да: Bamboo Urban - мини...

Един собственик на заведение може да направи всичко за...

Няма коментари към тази новина !