Откриха и втора фалшива снимка направена и преработена от Кейт Мидълтън

19.03.2024 15:34 | Видян 500 пъти

Откриха и втора фалшива снимка направена и преработена от Кейт Мидълтън

Снимка на покойната кралица с правнуци, направена от Кейт, е „цифрово подобрена“, потвърждават от Getty Images

Голямата фотоагенция потвърди, че снимка на покойната кралица Елизабет II с двама внуци и осем от нейните правнуци е била редактирана.



Getty Images каза, че е „цифрово подобрено при източника“ и е добавило бележка на редактора към изображението, което беше споделено от двореца Кенсингтън през април 2023 г., когато щеше да бъде 97-ият рожден ден на покойната кралица. Дворецът сподели снимката на 21 април и каза, че е направена от принцесата на Уелс в Балморал през лятото на 2022 г.

В последното разглеждано изображение покойната кралица се вижда седнала заедно с децата на принц Уилям и Кейт, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, и техните кралски братовчеди лейди Луиз Маунтбатън-Уиндзор, Джеймс, граф на Уесекс, Лена Тиндал , Исла Филипс, Миа Тиндал, Лукас Тиндал и Савана Филипс на зелен диван.

В изявление агенцията за снимки каза: „Getty Images може да потвърди в съответствие с редакционната си политика, че е поставила бележка на редактора върху изображение за раздаване, в което се посочва, че изображението е цифрово подобрено при източника.“ Това е второто изображение, за което наскоро беше потвърдено, че е било цифрово манипулирано от кралските особи, след снимка на Кейт и трите й деца, публикувана за Деня на майката по-рано този месец.

Това идва, тъй като по-рано беше съобщено, че херцогът и херцогинята на Съсекс първоначално бяха премахнати изцяло от сайта на Бъкингамския дворец, преди техните дълги индивидуални биографии да бъдат заменени от общ раздел от 500 думи.

Докато Хари и Меган се оттеглиха от кралското семейство през януари 2020 г., подробните им биографии останаха на уебсайта на Бъкингамския дворец повече от четири години. Първото изречение от новия им профил обяснява, че „са се оттеглили като работещи членове на кралското семейство“ и продължава с кратки резюмета на двамата. Това сега означава, че сега те са единствените женени членове на кралското семейство, които нямат свои индивидуални профили.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кметът и СО на съд за нагласен конкурс

В понеделник Столичната община и кметът Терзиев са на...

Д.Вълчев и М.Райков са...

Вицепремиерът от Тройната коалиция Даниел Вълчев, декан...

Няма коментари към тази новина !