Робърт Дауни Джуниър мисли, че успехът на Опенхаймер е трагедия за Нолан

22.01.2024 16:53 | Видян 715 пъти

Робърт Дауни Джуниър мисли, че успехът на Опенхаймер е трагедия за Нолан

Опенхаймер може да има главоломен успех за Кристофър Нолан, но също така поставя пробив в социалния му календар

Робърт Дауни Джуниър пътува до Парк Сити, Юта, в четвъртък, за да връчи на своя режисьор първата награда Trailblazer на института Сънданс, която отличава Нолан за неговия ангажимент към независимото кино. Дауни и други звезди се спуснаха в бившия миньорски град, за да дадат началото на филмовия фестивал Сънданс през 2024 г., а на бляскавата гала вечер на откриването на фестивала Дауни каза на публиката, че продължаващият успех на Нолан с награди е нож с две остриета, особено за режисьор, който е интроверт като Нолан.

"Поверително, той има нужда от повдигане на духа“, обясни Дауни. „Той е малко посинял, защото го е сполетяла ужасна трагедия. Не искам да повдигам това и знам, че е много лично: той стана разпознаваем на улицата. Той се отдръпва като от горещ пламък от тази нова и най-нежелана реалност".

Дауни също се пошегува, че както той самият е "мултихифенат" (човек, който върши няколко длъжности в една сфера), е идеалният човек, който да почете своя режисьор. „Станахме изключително близки – както веднъж вечеряхме на място“, безмълвно каза Дауни, добавяйки, че докато двамата са се провирали по време на кампанията за наградите, Нолан наскоро го попитал дали е възможна „смърт от лудост“.

По-късно Нолан излезе на сцената, за да приеме наградата, благодарейки на фестивала за помощта за стартирането на кариерата му с филма Memento от 2000 г. Той разказа как "всички независими дистрибутори" първоначално са се отказали да придобият филма, докато не започнал да набира популярност в Сънданс.

„Това са около две седмици, в които независимото филмово производство не означава само бизнес модел“, каза Нолан за фестивала. „Това означава стремеж за режисьорите. Това означава, че като режисьори, сценаристи и актьори, вие сте третирани като художници. Вие се гордеете с авторството на това, което сте направили.“

В допълнение към признанието на Нолан, фестивалът връчи на Кристен Стюарт наградата Visionary. (Актрисата има два филма на фестивала тази година, Love Me и Love Lies Bleeding.) Нейният колега от Adventureland Джеси Айзенбърг излезе на сцената, за да отдаде почит на Стюарт, като си спомни за ранната им съвместна кариера и нарече актрисата „една от тези редки изпълнителки, която е толкова отдадена, толкова автентична, толкова чувстваща, че искате да сте сигурни, че тя е добре в края на деня."

Сред другите отличени бяха сценаристът и режисьор на „Минали животи“ Селин Сонг, която получи наградата „Авангард“ за фантастика; Режисьорът на Eternal Memory Майт Алберди, който получи наградата Vanguard за нехудожествена литература; и бившият председател на борда на института Сънданс Пат Мичъл, който получи наградата Vanguard за филантропия.

Източник: ew.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Целта ми е да бъда добър човек и да...

"В Русия, ако хората имат малки неща, те са щастливи,...

Виц на деня: Студенти от четвърти...

Студенти от четвърти курс на изпит. Доцентът е отчаян:...

Няма коментари към тази новина !