Дорина Марков с концерт-изненада в София по случай 25 години на Софийското метро

30.03.2023 17:13 | Видян 366 пъти

Дорина Марков с концерт-изненада в София по случай 25 години на Софийското метро

На 25 март по случай 25 годишнината от пускането на първата линия на Софийското метро,  Mastercard® подари на софиянци безплатен концерт-изненада на виртуозната световна цигуларка Дорина Марков и приятели. Изненадата бе гледана от десетки хиляди софиянци на живо и на екраните на софийското метро. Тридесет минутното музикално преживяване беше представено на едно от най-емблематичните пространства в столицата - Ларгото.

Дорина Марков е виртуозен български цигулар със световна кариера и признание. Стартира като концертмайстор на Софийската опера и балет и заема ключово място в най-престижните оркестри в света - Лондонската филхармония, оркестъра на Би Би Си, Academy of St Martin in the Fields, Britten Sinfonia. Дорина е единствената българка, поканена за водач на група цигулки в двата оркестъра на Операта в Сидни.


 

Нейната цигулка е част от саундтрака на много блокбъстъри, сред които холивудските хитове. -Едновременно с това Дорина преподава в "Кингс Колидж Лондон". В компанията на още четирима виртуозни музиканти, световната цигуларка прие поканата да пристигне в София и да изпълни на живо в сърцето на градакласически хитове, както и химна на Mastercard.


 

“Аз съм градско момиче, тръгнало по света от софийските улици. Приех поканата за този концерт без колебания и бих го направила отново. Фантастично е усещането да участваш в нещо, което предизвиква толкова хубави емоции в хората”, сподели Дорина Марков.


 

Зад идеята и организацията на концерта застава Mastercard, бранд, който от години се грижи да предлага високотехнологични финансови решения за хората и да ги доближава до безценните моменти в живота. Mastercard има значима роля за удобното придвижване в метрото, като предоставя бърз, лесен и удобен начин на разплащане в градския транспорт – безконтактно или мобилно, част от политиката си за подобряване на градската среда и разработване на интелигентни решения за общини под мотото „Умни градове“ (Smart Cities). Още преди пандемията технологичната компания работи и инвестира в дигитализация, която улеснява живота на гражданите от безсмислени задачи, като търсенето на дребни или точка на продажба. Компанията подпомага общините и градовете да реализират по-добра ефективност, хигиена и умно менажиране на ресурсите – не на последно място дигиталните билети и карти спестяват огромен ресурс на природата. “


 

Щастливи сме да бъдем партньор на най-голямата придобивка на София през последните 25 години - метрото. То спестява на града 100 000 автомобила дневно и има нарастващо екологично отражение върху столицата. Пътуването с него е екологично и удобно, а плащането директно с карта или мобилен портфейл ни приближават до модерните и умни градове.”, сподели Ваня Манова - регионален мениджър за Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !