Назначиха двама ветерани за специални прокурори по делото за убийство срещу Алек Болдуин

30.03.2023 12:07 | Видян 471 пъти

Назначиха двама ветерани за специални прокурори по делото за убийство срещу Алек Болдуин

Районният прокурор на Санта Фе назначи двама ветерани за специални прокурори по делото за убийство на снимачната площадка на филма "Rust" ("Ръжда") срещу Алек Болдуин и отговорничката по оръжейния реквизит, съобщават задокеанските медии.

Назначението на Кари Морисей и Джейсън Люис ще позволи на районния прокурор Мери Кармак-Олтуайс да се концентрира върху по-широките нужди на обществена сигурност, се посочва в изявление на говорителката ѝ Хедър Бруър.

Специалният прокурор Андреа Рийб се оттегли по-рано след разкрития на грешки в процедурата при внасянето на обвинителния акт срещу Болдуин и след възраженията за конфликт на интереси заради ролята ѝ като щатски законодател.

Мери Кармак-Олтуайс възнамеряваше да назначи нов специален прокурор и да участва заедно с него в делото. В понеделник обаче съдия Мери Марлоу Сомър реши, че районната прокурорка или трябва да води сама обвинението, или да назначи друг прокурор, който да поеме тези функции.

Алек Болдуин и Хана Гутиерес-Рийд се обявиха за невинни по обвиненията в непредумишлено убийство на операторката на продукцията Халина Хъчинс при фаталния изстрел на снимачната площадка в ранчо в покрайнините на Санта Фе, щата Ню Мексико, през октомври 2021 г., припомня БТА. Обвиненията срещу тях предвиждат максимално наказание от 18 месеца затвор и глоба.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !