US топготвач е с бг корен: Посланикът ни

30.03.2023 11:54 | Видян 343 пъти

US топготвач е с бг корен: Посланикът ни

Посланикът ни в САЩ и бивш служебен министър Г. Панайотов разкри: "Шеф Майкъл Соломонов Michael Solomonov е сред най титулованите готвачи в Америка. Първият му ресторант Zahav във Филаделфия, щат Пенсилвания, получава награда “Отличен ресторант” за САЩ за 2019 г. на престижната James Beard Foundation. Получавал е наградите “Най-добър шеф на централния Атлантически регион” за 2011 г., за най-добра готварска книга на 2016 г., за отличен шеф за 2017 г. През 2021 г. получава признание и от вестник “Ню Йорк Таймс”, когато неговият ресторант Laser Wolf е включен в списъка на “50-те най-добри ресторанти в Америка”.
Снимката е от вечеря ифтар, организирана във Вашингтон от посолствата на Израел, Бахрейн и Азербайджан, приготвена от шеф Соломонов по покана на посолството на Израел.

Но защо всички тези подробности?
Защото шеф Майкъл Соломонов е потомък на български евреи от Варна. Той е роден в Израел, живее в САЩ, но е закърмен с любов, благодарност и признателност към народа на България, спасил от смърт почти 50 хиляди евреи. Един от спасените е бащата на Майкъл Соломонов.

А фактът, че Израел участва в организиране на традиционната вечеря ифтар по случай мюсюлманския празник Рамазан, сам по себе си е повод за отделен пост. Но по-нататък."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

Няма коментари към тази новина !