Електрическа G-класа: ето я

18.03.2023 10:36 | Видян 276 пъти

Електрическа G-класа: ето я

Mercedes-Benz е забелязан да тества прототипи на EQG - електрическа версия на G-класата, която ще бъде пусната на пазара в края на тази или началото на следващата година.

Главният изпълнителен директор на Mercedes Ола Келениус за първи път спомена плановете за електрическа G-класа още през 2019 г. По това време той заяви, че Mercedes е обмислял да спре производството на G-класата, вместо да я трансформира за електрическата ера, но е преценил, че последният произведен Mercedes трябва да бъде емблематичният офроудър.


 


 

След това през 2021 г. беше представена концептуална версия, за която се смяташе, че е близка по спецификации до серийния модел. Концепцията, която използваше и името EQG, имаше дизайн на каросерия върху рама като на обикновената G-класа, а батериите бяха разположени в рамата.

Освен това той разполага с електрически двигател, който задвижва независимо всяко от колелата, както и с двустепенна трансмисия с възможност за превключване за намаляване на скоростта при движение извън пътя. Mercedes заяви, че EQG ще се равнява на проходимостта на обикновената G-класа, включително възможността за преодоляване на 100% наклони в подходящ терен.


 


 


 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Невена Цонева призна за коварно...

Нежната и гласовита певица на Слави Трифонов - Невена...

Камелия Воче и Вероника напуснаха...

Отборите на червените и златните се разделиха с още един...

Няма коментари към тази новина !

*}