Президентът се обяви против пагоните на Лили Иванова

08.07.2009 15:40 | Видян 5204 пъти

Президентът се обяви против пагоните на Лили Иванова

„Аз съм ставал десетки пъти, адмирирайки изпълненията на Лили Иванова, но не си представям как ще поискам разрешение да остана в помещението от полковника. Това, разбира се, има и своята смешна страна, но аз намирам за доста неубедителен и неприемлив този знак, а той не е единствен от страна на министъра".

Така президентът Георги Първанов коментира днес на среща с медиите инициативата на военния министър Николай Цонев да награди вчера с почетно звание офицер от медицинските служби примата на българската естрада Лили Иванова. Званието се присъжда особени заслуги на певицата като посланик на мира, изграждащ позитивния имидж на България. „Намирам за доста неубедителен и неприемлив знак от страна на министъра да раздава пагони. С армията шега не бива. Ние забавихме с два месеца връчването на генералските пагони, с което забавихме изпълнението на новия закон. За сметка на това раздаваме пагони", каза Първанов".

Агенция КРОСС припомня, че в началото на март и вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем получи военно звание майор от мобилизационния резерв.Тогава военният министър Николай Цонев обясни си решението си така: "Съгласно закона имам право да преценя кой в какво звание да бъде произведен. Г-жа Етем като вицепремиер и човек, който е показал своя бойки дух в работата си, заслужава да бъде част от офицерския корпус."

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Лош астрознак за новия парламент: С....

Единствената бг астроложка , която с точност предсказа...

Крос битки на живо в Гласът на България

Напълно нов, непредвидим, супер емоционален и вълнуващ...

Няма коментари към тази новина !

*}