Кание Уест е фен на Хитлер

02.12.2022 11:42 | Видян 478 пъти

Кание Уест е фен на Хитлер

Американският рапър Кание Уест, който официално смени името си на Ye, открито заяви симпатиите си към нацисткия диктатор Адолф Хитлер на фона на обвиненията в антисемитизъм.

През последните месеци рапърът привлече вниманието на медиите заради антисемитските си изказвания, след което редица големи марки обявиха, че ще спрат да си сътрудничат с него.

"Виждам доброто и в Хитлер. Обичам всички и евреите не могат да ми кажат: "Можеш да ни обичаш, можеш да обичаш това, което правим с договорите, можеш да обичаш това, което популяризираме с порнографията". ...Не е позволено да кажа открито, че този човек е направил нещо добро и ми писна от това. У всяко човешко същество има нещо ценно, с което допринася за света. Особено Хитлер", заяви Уест в предаването InfoWars с конспиративния теоретик Алекс Джоунс. Рапърът нарече Хитлер "човекът, който е изобретил магистралата и микрофона, който използвам като музикант".

В края на октомври Си Ен Ен съобщи, че Уест се възхищава на Хитлер и дори искал да нарече албума си на името на водача на нацистка Германия.

Според бизнес мениджър, работил с Уест, рапърът е създал враждебна работна среда, включително заради "манията" си по Хитлер. Той твърди, че Кание се възхищава на това как Хитлер е успял да "натрупа толкова много власт" и как нацистите са използвали своята пропаганда.

Няколко други източника съобщиха на канала, че Уест е предложил да нарече албума си от 2018 г. „Hitler“, но в крайна сметка е променил решението си и го е нарекъл „Ye“.

Втората световна война, отприщена от Хитлер, е най-опустошителната и кървава война. В нея загиват над 55 милиона души, от които 27 милиона само в Съветския съюз. Големи загуби претърпяват Полша (около 6 милиона души), Югославия (1,7 милиона души), Китай (над 5 милиона души) и други страни. Загубите в САЩ са 400 000 души, а във Великобритания - 370 000 души. Общите загуби на Вермахта са 13,4 милиона души, включително 10 милиона на съветско-германския фронт. Армиите на съюзническа Германия губят 1,725 милиона души. Загубите на Япония са над 2,5 милиона души. Политиката на преследване и изтребване на евреите, провеждана от режима на Хитлер и неговите съюзници, води до смъртта на 6 милиона души в периода 1933-1945 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !