Новият филм на Теодор Ушев Φ1.618 с гала премиера

13.09.2022 17:21 | Видян 568 пъти

Новият филм на Теодор Ушев Φ1.618 с гала премиера

Дебютният пълнометражен игрален филм на Теодор Ушев - φ1.618, ще открие тазгодишното издание на кинофестивала Синелибри. Това ще се случи на 8 октомври в първа зала на НДК. Лентата е дистопия, а сюжетът е базиран на романа Пумпал на Владислав Тодоров. Историята ще пренесе зрителите в тайнствения свят на биотитаните - микронация от безсмъртни, асексуални, биологически съвършени хора.

Застрашени от нарастващата токсичност на своята планета Земя, те се готвят да я напуснат завинаги, подготвяйки за мисията космическия кораб Пумпал. В главните роли влизат актьорите Деян Донков и Мартина Апостолова. На екран те ще си партнират с Ирмена Чичикова, Николай Станоев, Васил Дуев, Иво Димчев, Владимир Люцканов, Герасим Георгиев – Геро, и Китодар Тодоров.

По-рано филмът беше селектиран в програмата на 51-вото издание на Фестивала на новото кино в Монреал. Ушев е български аниматор, известен в цял свят с различни проекти, сред които анимациите Физика на тъгата и Сляпата вайша - филм, който му донесе и номинация за Оскар през 2017 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !