Семейството на Константин се увеличи

17.09.2021 11:01 | Видян 1645 пъти

Семейството на Константин се увеличи

Неотдавна фолк звездата Константин сбъдна една от големите си мечти - да има голяма и просторна къща в полите на Витоша. Оказа се, че имението е голямо, а на чалга ветеранът му шумотевица. 

Изглежда двете деца на певеца не му стигат и той е решил да увеличи семейството си с още един член. 

В двора на прекрасната му къща вече се е настанило едно нетипично мъниче от породата Сиамска ориенталска котка. Именно неговите деца Марияна и Александър настоявали за домашен любимец, но животинката се привързала най-силно към господарката на дома - съпругата Надя. Интересно е името на котката - Фънкалито, явно кръстена на най-добрия приятел на Коцето - Фънки. 

Коцето се бръкнал доста дълбоко в джоба за новия член на семейството, чиято отговорност за отглеждането му се пада на децата. Той отсега заявил, че не иска да го занимават с проблемите и грижите на котката. Присъединяването на котето към семейството на певеца развълнувало всички и вече два дни се суетят около него и правят всичко възможно да му подсигурят стабилна среда за живот.

Тази порода е изключително рядка и неразпространена в България. Само за истински ценители е. Историята на Ориенталска котка започва в края на ХIX век, когато прародителите на съвременните представители на тази порода пристигат в Англия от Тайланд. Мъжкарите от породата Ориенталска котка стават високи до 25 сантиметра и тежат до 7 килограма, женските са високи до 23 сантиметра и тежат до 5. 5 килограма.

Тези котки са почти като кучетата и предпочитат да следват стопанина си навсякъде, независимо дали става дума за съседното помещение или за стотици километри пътешествие.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Диви коне и Скритата Индия гледаме...

Поредицата Диви коне по Viasat Nature тръгва...

Яна Брисова представя специално...

На 1 ноември, Денят на будителите, от 19 ч....

Няма коментари към тази новина !

*}