"Процесът срещу Чикаго 7" и Чадуик Боузман с най-големите отличия от Гилдията на актьорите

05.04.2021 13:55 | Видян 1488 пъти

Съдебната драма "Процесът срещу Чикаго 7" и филмът за джаз звукозаписна сесия "Ма Рейни: Майката на блуса" са големите победители на наградите на Гилдията на актьорите - една от последните големи церемонии преди наградите "Оскар", съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

"Процесът срещу Чикаго 7" взе наградата за най-добър актьорски състав, в който са Саша Барън Коен, Еди Редмейн, Франк Лангела и Марк Райлънс. Лангела благодари на сценариста и режисьор Арън Соркин за победата и каза, че неговият "глас е душата на този филм".

И четиримата отличени актьори в индивидуалните категории са цветнокожи, което се случва за пръв път в 27-годишната история на Гилдията на актьорите. Чадуик Боузман, който почина от рак миналата година на 43 г., бе отличен с поредна награда за последната си роля като амбициозен тромпетист от 30-те години на миналия век в "Ма Рейни: Майката на блуса". Това го прави фаворит за награда "Оскар".

Вайола Дейвис спечели наградата за най-добра актриса за превъплъщението си в джаз дива в "Ма Рейни: Майката на блуса" в конкуренция със считаните за фаворитки Франсис Макдорманд за "Земя на номади" и Кери Мълиган за "Момиче с потенциал".

Нейното отличие бе сред най-изненадващите, отбеляза Асошиейтед прес. Това е пета индивидуална награда за актрисата от Гилдията на актьорите.

"Благодаря ти, Огъст, че остави наследство за цветнокожите актьори, на което можем да се наслаждаваме до края на дните си", каза Дейвис, имайки предвид драматурга Огъст Уилсън, по чиято пиеса е сценария за филма "Ма Рейни: Майката на блуса". Признанието за "Процесът срещу Чикаго 7" е победа за Нетфликс, която е първата стрийминг платформа с отличие от Гилдията на актьорите. Филмът по сценарий и режисура на Арън Соркин трябваше да бъде пуснат на голям екран от "Парамаунт пикчърс" преди пандемията и заради нея бе продаден на Нетфликс. Стрийминг платформата е в очакване и на награда "Оскар" за най-добър филм. Отличието за "Процесът срещу Чикаго 7" увеличи шансовете му за "Оскар" в категорията

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !