Изпреварихме по К19 смъртност Чехия, само Унгария ни бие

01.04.2021 09:12 | Видян 1433 пъти

Изпреварихме по К19 смъртност Чехия, само Унгария ни бие

Работилият в Оксфорд бг експерт Петър Марков пише:"Днес България, вървейки по стъпките си от ноември, прескочи Чехия и се изкачи от 3то на 2ро място по смъртност на глава от населението в Европейския съюз. От графиката се вижда че настоящият номер 1 – Унгария не е лесен противник. В момента те дъжат абсолютен рекорд за всички времена по смъртност на глава от населението в ЕС и продължават да се движат под страховит ъгъл нагоре.

Но българското правителство категорично няма намерение да се даде лесно. Затова още вчера министърът на здравеопазването издаде заповед за смекчаване на противоепидемичните мерки. Министърът на здравеопазването, припомням е човекът, чиято единствена мисия и причина за присъствие в правителството е опазване на здравето на обществото.

Да повторим: Броят на заразените отдавна е много висок, не е спирал да се катери от два месеца и половина, среднодневният брой на смъртните случаи от Ковид-19 е рекорден, и също продължава да расте. Но правителството взима решение за намаляване мерките. Мерки, недостатъчни, въведени измъчено, с хиляда уговорки, твърде бавно и твърде късно, едвам просъществували две седмици без видим ефект.

Представител на Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ в Българияе бе цитиран, призовавайки министъра да отмени заповедта, да казва че тя е „гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти!“

Всеки знае защо се прави това. Първо, защото тежките последствия от тази мярка ще се проявят чак след

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !