С момче Карамазов в Смитсониън

05.03.2021 11:33 | Видян 437 пъти

С момче Карамазов в Смитсониън

Владимир Карамазов : Най-голямото и хубаво нещо за мен досега във фотографията се случи днес. Финалист съм в конкурса на Smithsonian Magazine . Всяка година те правят конкурс, отворен за целия свят, в който участието е безплатно. Това означава, че се включват страшно много хора. Преди година само си мечтаех да стигна до финалите на такъв престижен конкурс.  Днес получих имейл, че съм сред 10-те финалисти в категориите „Хора” и „Природа”. За мен това е като сън.  Smithsonian е конкуренция на National Geographic.  В Америка е и институция с много дейности, сред които и списание за изследователски теми и проекти.
Най-хубавото е, че единият кадър е типично български с малкия Юсуф от Родопите. Това е най-хубавото  за мен, защото искам да показваме на света нашата страна с хубавите ѝ неща и положителните примери. Сега светът ще види Юсуф и ще прочете кратката история за него.

Днес започна и гласуването . Има избор на публиката и избор на журито. В рамките на месец всеки ще може да гласува за един кадър . Може да се гласува от всяка точка на света на 24 часа по веднъж. Че съм финалист в този конкурс за мен е огромна награда, но ако Юсуф спечели, това ще бъде много голямо постижение и за България. Казах на момчето новината и той много се зарадва. От днес в село Кръстава в Родопите си имат нова малка звезда на име Юсуф!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Въведоха коронапаспорт в Дания

Минал през вратата на току-що отворения отново фризьорски...

Няма коментари към тази новина !

*}