Студенти ще влизат в 41 университета с резултатите от матурите

23.02.2021 10:59 | Видян 978 пъти

Студенти ще влизат в 41 университета с резултатите от матурите

Оценките от матурите по български език и литература, математика, история и цивилизации, география и икономика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, чужд език и по някои от останалите предмети ще могат да се използват за вход в 41 висши училища за учебната 2021-2022 г.

В университети, които предлагат обучение по повече професионални направления, с оценката по български език и литература може да се кандидатства за над 20 специалности, съобщиха от министерството. Такива са Софийският университет "Св. Климент Охридски", Великотърновският университет "Св.св. Кирил и Методий, Пловдивският университет "Паисий Хилендарски", Русенският университет "Ангел Кънчев", Тракийският университет в Стара Загора, Шуменският университет " Епископ Константин Преславски" и Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Оценките от зрелостни изпити важат за всички специалности в УНСС. В Стопанската академия "Димитър А. Ценов" в Свищов с резултати от всички матури отново ще може да се кандидатства за всички специалности на академията. В Химико-технологичния и металургичен университет в София зрелостниците ще могат да кандидатстват за 25 различни специалности с резултатите от изпитите по химия и опазване на околната среда, математика, физика и астрономия и български език и литература.

Техническите университети във Варна, Габрово и в София също ще приемат студенти с оценките от матурите по български език и литература, по математика и по физика и астрономия в повечето си специалности. В Националната музикална академия в София от тази година ще се приема с

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !