Под 10% от българите искат да се ваксинират веднага, половината - никога

21.02.2021 19:46 | Видян 443 пъти

Под 10% от българите искат да се ваксинират веднага, половината - никога

По-малко от 10% от участниците в национално представително проучване на "Алфа рисърч" от този месец са заявили, че искат да се ваксинират срещу коронавируса възможно най-бързо.

"Имайки предвид факта, че 10% се равняват на около половин милион души, очевидно е, че както комуникационната, така и организационната стратегия на кампанията се нуждаят от съществено подобрение", коментира социологическата агенция.

Почти четирима от 10 души (36.8%) са отговорили, че ще се ваксинират, но ще изчакат "известно време".

Над половината (51.9%) са посочили отговора "Не възнамерявам да се ваксинирам".

"Алфа рисърч" коментира, че тези данни открояват "една тревожна тенденция" и че за мнозинството от българите началото на ваксинационната кампания не стартира убедително. При това въпросните 10 на сто желаещи бързо ваксиниране са с 4 пункта по-малко спрямо декември, когато бяха поставени първите дози. За изчакващите агенцията посочва, че изборът им ще зависи от организацията и комуникацията на кампанията за ваксинирането.

Въпросът за това дали и как властите разясняват смисъла и важността на ваксинирането бе повдигнат преди седмица на редовния брифинг на щаба за пандемията. На него здравният министър Костадин Ангелов каза, че

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Премиера на филма по действителен...

На 20 април 2021 г. в 19:00 часа в Камерна зала...

Патриция Гучи за Ал Пачино в ролята...

Правнуците на Гучо Гучи , основал преди век във...

Няма коментари към тази новина !

*}