Хап или спрей - кое лекува по-добре и по колко хапчета за смучене на ден помагат, а не вредят

27.01.2021 13:22 | Видян 1072 пъти

Хап или спрей - кое лекува по-добре и по колко хапчета за смучене на ден помагат, а не вредят

През последните години фармаиндустрията пробутва все по-настоятелно тенденцията за налагане на спрейове вместо хапчета. Не само ние от собствен опит, когато разчитахме да ни излекува гърлото суперултра моден, при това еко, био и органик флакон, който изпръскахме, а това влоши положението и започва да предизвиква дори гадене като добавка, но и учените са категорични. Хаповете не могат да бъдат заменени от спрея. Да, ефектни са, но не са ефективни. Причината е, че слюнката измива капчиците, впръскани в устата твърде бързо и не им позволява да се задействат, без да носи позитивния им ефект дълбоко навътре в организма, което всъщност е смисълът на лечението - да се удари причината - болестта, а не следствието - симптомите. Нещо, което при хапчетата стои по обратния начин - там всичко стига до целта. Таблетките навлизат постепенно и устойчиво в организма и му въздействат по начина, който трябва.
Трябва да имаме обаче две важни неща предвид, които са и допълнителните ни лайфхакове днес.
По определени причини, които лекарите идентифицират, при децата спрейовете имат добър ефект, включително и защото - за разлика от хапчетата, които плашат хлапетата, не могат да бъдат изплюти - т.е. по-добре е да се поеме някакво количество от лечебната субстанция, отколкото никакво.
Важно е да не се прекалява с приемането на хапчета за гърло - вредно е и за зъбите, и за хора, които имат повишено количество захар в кръвта. Защо? 2 хапчета са равни на 1 бучка по съдържание на белия убиец.
Оптималното количество смучещи се хапчета е 3, а максималното допустимо не бива да превишава 5-6, в противен случай вредата става много по-голяма, отколкото ползата и нещата стават опасни. Това важи и за разнообразните бонбонки, които притежават или претендират за сходни качества. Вярвайте, не са безвредни и това е доказано от сериозни и задълбочени международни изследвания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Панайот Панайотов в образа на Ал Бано...

Любимото шоу за имитации „Като две капки...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за да спаси душата ти.

Няма коментари към тази новина !