Отлагането на Кан застрашава и Ф1 в Монако

25.01.2021 16:55 | Видян 445 пъти

Отлагането на Кан застрашава и Ф1 в Монако

Слуховете, че филмовият фестивал в Кан ще бъде отложен за по-късно през годината, вероятно за юли, оказват сериозен натиск върху организаторите на Гран при на Монако да оттеглят плановете за провеждане на събитието през втората половина на май, съобщава news.mc.

По традиция Кан всяка година предхожда Гран При. Тази година беше планирано за 11 - 22 май, а Гран при за 23 май. Сега най-вероятният график за Кан е между 5 юли и 25 юли, според филмовото списание Variety. Официално съобщение за отлагане се очаква през следващите няколко дни, но в края на миналата седмица директорът на фестивала Тиери Фремо заяви: „това не е слух.“

Но съвсем независимо от преместването на филмовия фестивал номер едно в света с два месеца във времето е фактът, че времето изтича не само за самата Гран при, но и за шестседмичната подготовка, необходима за изграждането на цялата необходима инфраструктура.

Остават само осем или девет седмици, докато трябва да започне работа по изграждането на трибуните и монтирането на ограждащите парапети, ако емблематичното събитие ще се проведе в края на май, както е планирано. Към това се добавя и фактът, че Grand Prix Monaco Historique трябва да се проведе от 23 до 25 април, месец по-рано, което означава, че трибуните трябва да започнат да са готови след пет седмици.

Автомобилният клуб на Монако заяви, че се придържа към плановете си. „Въпреки най-новите слухове, циркулиращи в определени уебсайтове и социални медии, ACM може да потвърди, че GP на Монако ще се проведе от 20 до 23 май 2021 г.“, заяви ACM в социалните медии. „ACM потвърждава също Grand Prix Monaco Historique (23-25 ​​април 2021 г.) и Монако E Prix (8 май 2021 г.).“

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

НиЛо и дъщеря й си общуват с писма

Николета Лозанова е една щастлива майка, тъй като малкото...

Изковаха сабята на Ботев

Майстори в Козлодуй изковаха сабята на Ботев за филма на...

Няма коментари към тази новина !

*}