Хамилтън отказа 40 милиона паунда по новия договор

04.01.2021 16:27 | Видян 900 пъти

Хамилтън отказа 40 милиона паунда по новия договор

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е отказал предложените му от „Мерцедес“ 40 милиона паунда на година, плюс бонус от 10% при спечелване на нова титла.

По информация на италианския Corriere dello Sport британецът настоява за поне 50 милиона и продължителност на договора от 4 години.

Така в момента седемкратният първенец официално е без отбор, тъй като предишният му договор изтече на 1 -и януари. Директорът на „Мерцедес“ Тото Волф месеци наред твърдеше, че подписването на нов контракт е просто формалност, а преговорите били забавени от пандемията, а след това и заболяването от коронавирус на Хамилтън. Разминаванията между поставените условия от страна на „Даймлер“, собственика на автомобилната компания „Мерцедес“ и голямата звезда на отбора Хамилтън изглежда са по-големи.

Шефът на „Даймлер“ Ола Калениус не е съгласен с толкова дългосрочно обвързване с 35-годишния британец, който би бил почти на 40 години в края на желания от него договор. Калениус бил ясен пред Тото Волф, че подобно поведение от страна на британския пилот няма да бъде толерирано и е дал зелена светлина на австриеца да започне разговори с Джордж Ръсел.

Създалата се ситуация може да се окаже съдбовният миг за кариерата на Ръсел, който е пилот на „Мерцедес“ и с тяхно финансиране от две години прави силно впечатление, състезавайки се за отбора на „Уилямс“. Младият британец се представи блестящо в Гран при на Сахир, когато се наложи да замени Люис Хамилтън. Той бе на крачка от победата, но поредица от елементарни грешки на отбора и спукана гума го лишиха от успеха.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !