Фолк легенда започна бизнес с камъни

19.01.2021 16:56 | Видян 1125 пъти

Фолк легенда започна бизнес с камъни

Една от първите изпълнителки в попфолка Стефани, днес върти бизнес с камъни. В края на 90-те тя се прочу с баладата си „И плачат и богатите“, но в новия век изчезна от полезрението на чалга почитателите, а на 7 декември 2020 г. е отпразнувала своя 50-годишен юбилей.
Тези дни името й се появи в списъка с благодарностите на фолкпримата Глория, която поименно отбеляза кой е помогнал в трудните моменти при битката й с Ковид-19 и влизането й във Военна болница по този повод.
Пайнерката и колежката й са първите солистки на легендарния оркестър за народна музика „Извор“ от Русе, преди да настъпи големият бум на попфолка в началото на 90-те. Двете певици обаче не са прекъсвали приятелството си и продължават да са все така близки, както някога преди 30 г.
За разлика от колежката си Стефани обаче отдавна не се занимава с музика, а с бизнес. През 2016 г. Стефка Минева, както е истинското й име по лична карта, е регистрирала фирмата си „Стефани Ангелова ЕООД“. Тя е с предмет на дейност строителни и ремонтни дейности, вътрешна и външна търговия на едро и дребно със строителни материали, изготвяне на облицовки, изработване, монтаж и поддържка на надгробни паметници и други.
През тези три години, в които е работила, Стефани си е докарала нетни приходи от 13 хиляди лева, показва справка на компанията й в Търговския регистър. Тя е започнала ударно през 2016 г. с 6 бона, но с всяка следваща година печалбата й намалява — съответно на 4 хилядарки през 2017 и едва 3000 лв. за 2018 г., от когато е последният й отчет, пише "България Днес".
Изглежда бившата фолкпевица се е специализирала основно в търговията с камък, гнайс, мрамор и травертина, тъй като уточнява именно тези материали в заглавието  на фейсбук страницата на фирмата си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !