Защо се правят паузи в пиенето на минерална вода: Какво да правим с времето в карантина

17.01.2021 13:40 | Видян 1408 пъти

Защо се правят паузи в пиенето на минерална вода: Какво да правим с времето в карантина

Мнозина смятат минералната вода за най-полезното нещо на света и точат ли точат от многобройните ни извори за ежедневна домашна употреба, наливайки се с безкрайни количества от нея. Кълнат чешмяната вода. Учените обаче, и то по целия свят, след задълбочени изследвания предупреждават - за разлика от чешмяната, особено преминалата през филтър, което я прави напълно безопасна,  минералната вода не бива да се пие непрекъснато.
Трябва да се правят паузи при непрекъснатото й приемане - например 3-4 седмици екшън и пак толкова почивка от нея. Това е и нашият днешен лайфхак за вашето здраве и благоденствие.
Какво ни грози, ако не спазваме предписанието на експертите?
Можем да навредим на ставите си, особено дамите е редно много да внимават по тази линия, тъй като с възрастта без друго стават доста изложени на риск от проблеми в областта, дори можем да натрупаме камъни в бъбреците.
Преди всичко, но моментът е изпуснат, преди да започнем да поглъщаме големи количества от определена минерална вода, най-добре е да се посъветваме с лекар. Понеже всяка има различен състав, та не е все едно дали ще се наточи от Горна баня, от Банята, от Княжево, от Банкя и т.н. Това, което за някои е лекарство, за други е отрова - много пъти сме напомняли тази древна римска мъдрост, която не е спряла да важи до днес.
Недоверието към т.нар. трапезни води също е добре да отпадне - не ги подценявайте, не ги смятайте за ментета - може би като изберете тях вместо минералните ще спасите здравето си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !