В периода януари – октомври отчетохме общо 371 хиляди гости на София: Марияна Николова

21.12.2020 11:24 | Видян 789 пъти

В периода януари – октомври отчетохме общо 371 хиляди гости на София: Марияна Николова

В периода януари – октомври отчетохме общо 371 хиляди гости на София. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в интервю за „Годината“ по Дарик радио.

„Фандъкова доказа, че може да управлява град, който не само расте и не старее , а все по-успешно и устойчиво се развива. Наистина в ситуацията, в която се намираме в безпрецедентна криза от COVID-19 и в туризма пострадахме най-много. Това се отрази и върху столицата“, каза тя.

„По отношение на общината, която беше изключително предпочитана дестинация за много туристи, включително и чуждестранни, ние имахме миналата година включително и посещение милион и сто хиляди туристи. Тази година спадът е значителен и в момента това са 374 хиляди туристи, които са посетили града“, добави още министърът.

„В периода януари – октомври 2020 година отчетохме общо като число 371 хиляди гости. Това е значителен спад. Министерството на туризма не спира своята политика по популяризирането на нашата столица. Аз се надявам с новото начало, което още не знаем кога ще започне, ние да очакваме нашите гости в столицата и по отношение на вътрешността на туризма, но и по отношение на чужденците, които толкова обичат нашия град“, каза още Николова.

Тя добави още, че думата и за 2020 година е "пандемия", а прогнозната и дума за 2021 година е "рестарт".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Няма коментари към тази новина !