$ 600 000 за часовник от Марадона

04.12.2020 16:23 | Видян 946 пъти

$ 600 000 за часовник от Марадона

Манията по Диего Марадона започна да завладява и търговете по света.

Специализираната къща “Джулиънс”, която се занимава само с продажбата на предмети, свързани с личности, включи в каталога си часовник на Диего, който е бил подарен на съотборника му в националния отбор Хулио Олартикоечея. И минималната цена, която се иска за него, е 600 000 долара.

Часовникът е от специална серия, направена за Марадона през 80-те години на миналия век. Той поръчал за всичките си съотборници от националния, с който спечели световната титла през 1986 година.
Отделно Олартикоечея е дал за продажба и оригинална фланелка на Диего от златните му години в “Наполи”.

Същата аукционна къща включи две вещи, свързани с Марадона в друг търг, който е наречен “Векът на легендите”. В него има предмети свързани с Пеле, Уейн Грецки, Кобе Брайънт и много други от великите спортисти през последните години. Те бяха вкарани допълнително след смърта на легендата.

Топката, подписана от Марадона и съотборниците му в благотворителен мач в Буенос Айрес през 1985 година вече достигна невероятната цена от 10 000 долара, като наддаването приключва в неделя.

Отделно има екип на аржентинския национален отбор от 90-те, също подписан от Марадона.

Според специалисти английският национал Стив Ходж смята да продаде екипа на Марадона от мача, в който той вкара знаменития си гол с “Божията ръка”, на частен търг с начална цена от невероятните 2 милиона долара.

Ходж поискал екипа и си навлякъл гнева на съотборниците си. В момента той е даден на музея на футбола в Манчестър, но не е дарен, а бившият играч на “Нотингам Форест” е запазил собствеността си над него.

В този търг има и предмети, които са директно свързани с българската спортна история.

Това са ръкавиците и шортите на един от най-богатите спортисти в света Флойд Мейуедър-младши. Те са от олимпиадата в Атланта преди 26 години. И двата предмета са с доказан произход.

Ръкавиците се предлагат за минимум 50 хиляди долара. С тях Флойд се е бил и в четирите си двубоя на олимпиадата.

Гащетата пък са точно от двубоя със Серафим Тодоров на 1/2-финала на олимпиадата, където Мейуедър допусна единствената и последна загуба в кариерата си на ринга.

Тогава съдиите дадоха победата на българина с 10:9 точки, което предизвика бурен протест от страна на американската делегация. Тогава шеф на реферите бе покойният академик Емил Жечев.
След това Сарафа загуби финала от тайландеца Самлук Камсинг с 5:8 и изпусна златния медал.

След загубата от Тодоров Мейуедър веднага се качи на професионалния ринг, където записа над 50 поредни победи и стана милиардер.

Всяко негово излизане на ринга му носи минимум 200 милиона долара.

Победата над Мейуедър пък обърка тотално живота на Серафим Тодоров. Той бе привлечен в Турция, но остана разочарован и така приключи с аматьорския бокс.

След това се опита да стане професионалист, но нямаше никакъв успех.

Имаше опити да се уреди мач с Мейуедър като реванш, но Тодоров остана отново излъган.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !