Разследват лекаря на Марадона

01.12.2020 13:05 | Видян 732 пъти

Разследват лекаря на Марадона

Аржентинската прокуратура разследва личния лекар на Диего Марадона - Леополдо Луке (на снимката), за евентуална престъпна небрежност, довела до смъртта на величието. Номер 10 почина в сряда от инфаркт в дома си край Буенос Айрес. 

Неговият племенник, който го е гледал, обяви, че Диего станал сутринта, но се почувстал зле и се върнал да си легне отново. Прислужницата го открила около 12 часа в безсъзнание. Пристигналият медицински екип само установил смъртта, най-вероятно настъпила в съня му.
По-рано този месец Марадона претърпя мозъчна операция за премахмане на субдурален хематом. Тогава стана ясно, че той страда от абстиненция и трябва отново да се подложи на лечение за зависимостта си към алкохола и наркотиците. В последните месеци от живота си е страдал от анемия и други заболявания.

30 полицаи са влезли в дома на Луке за обиск, а още толкова в частната му клиника в Буенос Айрес. Набързо той се превърна в най-мразения човек в Аржентина.

Целта на разследването е да се установи какво е било здравословното състояние на Марадона преди смъртта му. Тези дни в интернет се появи видео, публикувано от съседка на 60-годишната легенда, на което се вижда как той прави разходка и помахва за поздрав, но се придвижва едва-едва, подпомогнат от двама души.Има твърдения - например от адвоката на Марадона, че Луке не е организирал по най-добрия начин условията в дома на Диего след операцията. Проверката трябва да установи дали са спазени предписанията на лекарите - той да е под 24-часово наблюдение, при това от сестри, специализирани за справяне с абстиненция, да има доктор "наблизо" и т.н. и т.н. 

Юристът Матиас Морла заяви, че приятелят му е починал заради "престъпна идиотщина", каза още, че линейката дошла много късно и че не разполагала с дефибрилатор. Проверката ще установи и истиността на тези обвинения. 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Няма коментари към тази новина !