Жълтъкът не е лош, помпа имунитета: какво да правим с времето в карантина
27.11.2020 12:41 | Видян 721 пъти
Сигурно сте чели или са ви разказвали, че в никакъв случай не бива да ядете жълтъка на яйцата. Бил много вреден. Да, ама не. Днешният ни лайфхак ще неутрализира тази клевета. Оказа се, че ако не за друго, коронавирусът се оказа добър за жълтъците. Понеже им върна славата на полезна храна.
Оказва се, че в тях се съдържа голямо количество витамин Д. А той е супер важен и помпащ за имунитета. Който не може да си набави скъпия дроб от треска, където бъка от въпросния витамин, лесно може да се сдобие с яйце и неговия жълтък и да си набави нужното количество природна защита от вируси.
Особено важно е това в сезона, в който навлизаме, когато слънцето е кът, а разходките навън няма как да бъдат особено продължителни, хеле в софийската мъгла.
Все пак има нещо важно, което трябва да се знае и не е отменено от съвременната диетология. Не е добре да ядете повече от 3 жълтъка на ден, а според някои - дори на седмица. Ще помогне срещу вирусите, но може да навреди на друго.
свързани новини
Домати против главоболие и за здраво сърце: какво да правим с времето в карантина
НАЙ-НОВИ
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !