5 плода на ден и 300 гр. зеленчуци за здраве: какво да правим с времето в карантина

23.11.2020 13:22 | Видян 223 пъти

5 плода на ден и 300 гр. зеленчуци за здраве: какво да правим с времето в карантина

Ако искате да имате здраво сърце, а у нас заради проблеми с него умират над 65 000 души годишно, включително тази над половината от заразените с коронавирус, има една много проста рецепта, която е днешният ни лайфхак за вас. Трябва да ядете 5 плода на ден. Поради липсата на "мазнинки" в населението, цените им рязко паднаха и са промоционни в момента. Даже цитрусите. Дори лимоните, които напролет още в първия месец на карантината скочиха по цена 2 и половина пъти. Сега са с нормална котировка, значително под онази от първата корона-вълна.

Лайфхак 2: Към тези плода на ден, за да бъдете тотално здрави, трябва да хапвате поне 300 грама зеленчуци на ден, което си е една салата, но без добавките: сирене, оцет, олио/зехтин. Разбира се, не отровени с нитрати, което значи по-малки по обем, а ако са домати например - гледайте да нямат белезникави краища отвътре, когато се нарежат.

Лайфхак 3: Цветът не е само красота, той е и показател къде има най-много витамини, така че избирайте най-вече плодове и зеленчуци в жълто-оранжевата гама - колкото по-златисти, толкова по-добре.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2 год. разлика

Лейди Гага изглежда е заимствала тоалета си за...

Да купуваме ли цветна сол: Какво да...

В момента много на мода са цветните видове сол - черна,...

Няма коментари към тази новина !

*}