Шарените ябълки са най-полезни, зелените са по-диетични: какво правим с времето в карантина

23.11.2020 11:56 | Видян 840 пъти

Шарените ябълки са най-полезни, зелените са по-диетични: какво правим с времето в карантина

"Една ябълка на ден - бягай докторе от мен" е клише от соца, което в следващия ни лайфхак ще разкажем научно дали е вярно, но сега в съветите ни какво да правим с времето в карантина посвещаваме епизода на ябълките. Защото са наистина супер полезни и супер любими плодове.

Макар, за наш срам и най-вече на правителството, само за година производството им в България, която беше сред водещите страни в това отношение, се срина със 17%. Пък те не искат нищо особено и си виреят съвсем спокойно все едно дали има коронавируси и карантини, или няма. Както беше формулирал класикът: "Розите цъфтят при всички режими". И ябълките също, при това не по-малко красиво.

Но думата ни е за полезните им качества. Вечният спор кои ябълки са най-полезни: зелени, червени или шарени, се решава научно в полза на третите. Лайфхак номер 2: идеалната и лековита ябълка, която трябва да ядем всеки ден, не е нито най-лъскавата, нито най-огромната, а е шарена, голяма колкото юмрук на среден на ръст човек с възможно по-дебела "кожа".

Оттук и лайфхак номер 3: не белете ябълките. Ако го правите, лишавате се от много полезни вещества, да не кажем - от повечето. Австрийските учени например откриха, че пробиотиците в ябълките са наистина много и помагат на човека страхотно.

Ще попитате кои ябълки са на второ място в класацията. А вие как мислите?
Зелените.

Те съдържат по-малко захар от червените и се приемат за по-диетични.

Лайфхак номер 4: трябва да знаете, че и късно да вечеряте, като хапнете една ябълка, прочиствате много излишества от организма. Разбира се, обаче трябва да имате и воля, защото те, от друга страна, отварят апетит.
Лайфхак номер 5 е почерпен от опита на Мис България от епохата, когато миските бяха наистина красиви - Наталия Гуркова.

Дамите никога не трябва да ядат ябълки, колкото и да са диетични, преди да слагат вечерни рокли, понеже издуват визуално стомаха - дори да е една малка. Природа! Ще попитате: кой пък излиза с вечерни рокли на днешно време? Прави сте, макар и не напълно: ами, ако една жена е решила да изненада с романтична вечеря като по филмите мъжа си вкъщи?!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !