20 БГ филма радват сънародниците ни зад граница онлайн

23.11.2020 10:05 | Видян 176 пъти

20 БГ филма радват сънародниците ни зад граница онлайн

Над 20 български филмови заглавия ще зарадват родните почитатели на седмото изкуство в чужбина. Продукциите ще направят няколкоседмичен десант онлайн в Neterra.TV+. Това ще се случи в рамките на виртуалния фест „БГ екран онлайн“, който чества 15 години от създаването на Държавния културен институт към министъра на външните работи.

“В условията на световната пандемия все по-осезаемо се усеща необходимостта от среща с българската култура. Ето защо ДКИ продължава установената вече традиция, като в месеца на будителството насочва усилията си в представянето на филмови продукции пред българска и чуждестранна публика”, коментират организаторите.

В програмата на „БГ екран онлайн“ попадат три от филмите на Ники Илиев - „Чужденецът“, „Живи легенди“ и „Нокаут, или всичко, което тя написа“. Публиката ще има достъп още до „Безкрайната градина“ на Галин Стоев, документалния „Дворците на народа“, „Цахес“, „Загадката Веда Словена“, „Душевно“ и „Пук“ на Анри Кулев, „Да обичаш Кармен“ с Александрина Пендачанска и „Стихията Медея“ със Снежина Петрова, както и още един от филмите на Найо Тицин – „Златното сърце на София“, сърежисиран от Горан Благоев.

Филмите от фестивала „БГ екран онлайн“ ще бъдат достъпни от днес до 6 декември за целия свят извън страната.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Нокаутираха Макгрегър при завръщането...

MMA Звездата Конър Макгрегър претърпя истински крах при...

28-и януари е най-щастливият ден на...

Внимание! Внимание! Започва седмицата на големия късмет,...

Няма коментари към тази новина !

*}