Звездни актьори са специални гости в Нощта на театрите

20.11.2020 17:23 | Видян 1068 пъти

Звездни актьори са специални гости в Нощта на театрите

За осми път европейската Нощ на театрите ще се състои в България на 21 ноември. Освен постановки в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Шумен, Габрово, Кърджали и Плевен, при спазване на всички мерки за безопасност, има планирани редица онлайн излъчвания и специални събития, които подкрепят основното послание – „Едно място, което ни събира“.

Откритото 6-часово студио „Една среща, която ни събира“ ще ни свърже с вълнуващи гости, актьори и режисьори, а някои от темите на разговорите са „Шоуто трябва да продължи… онлайн“, „Победите и загубите в театъра“, „Театралното бъдеще“, „Мислите оформят реалността“, „Приключения със сърцето“, „Светлината в театъра през погледа на младите актьори“, „Огледала и дим“.

Сред специалните гости ще бъдат режисьорите Явор Гърдев, Стайко Мурджев, драматургът Александър Секулов, актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Владимир Карамазов, Ованес Торосян, Константин Еленков, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Боряна Братоева, прима-балерината Марта Петкова, премиер-солистът Никола Хаджитанев и диригентът Максим Ешкенази. А оперната певица Ина Кънчева и перкусионистката Василена Серафимова ще се включат пряко от Париж, за да разкажат за премиерата на „СамоДиви“ във френската столица.

Live Cam-ът на 21 ноември ще започне в 11.30 ч. във Фейсбук страницата на Нощта. Водещи ще бъдат Анна Ангелова, Инес Павлова и Стефан А. Щерев. Онлайн срещата на любимите творци с почитателите на театралното изкуство в България и по света се реализира с приятелската подкрепа на STREAMER.BG. Домакин ще е новото пространство за събития в София – BLVD 138.

Драматичен театър – Пловдив, и БНТ ще предложат съвместна инициатива „Зад кулисите“ на емблематични представления от миналия и настоящия репертоар на театъра. Петте документални филма проследяват създаването на седем хитови спектакъла. Излъчванията ще са във Фейсбук страницата на Драматичен театър – Пловдив, и ще ни отведат на тайни места и behind the scenes на „Крал Лир“ с режисьор Стайко Мурджев (11.30 ч.), „Одисей“ с режисьор Диана Добрева (13.00 ч.), „Българска трилогия“ (14.00 ч.) за спектакъла „Възвишение“ по романа на Милен Русков с режисьор Иван Добчев, „Сестри Палавееви“ на режисьорката Елена Панайотова по романа на Алек Попов и „Вълци“ на Диана Добрева по „Трънски разкази“ на Петър Делчев.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !