Нощта в Едно място, което ни събира и онлайн

08.11.2020 10:52 | Видян 1016 пъти

Нощта в Едно място, което ни събира и онлайн

За осми път европейската Нощ на театрите инициира и продуцира специални събития в подкрепа на основното послание "Едно място, което ни събира", които ще се проведат на 21 ноември.

„Тази година може и да е изпитание за срещите ни с изкуството на живо, но мястото и значението на театъра си остават все така важни. И когато животът ни поднася дистанция, ние ще я превърнем в заедност“, казват организаторите от "Арт проджектс" и "Информбюро".

Една от изненадите е открито 6-часово студио, което ще събере в онлайн пространството актьори и режисьори, които ще споделят какво ги вдъхновява по време на пандемия.  Live Cam-ът ще започне в 11:30 ч. във фейсбук страницата на Нощта на театрите. В ролята на водещи ще влязат Анна Ангелова, Инес Павлова и Стефан А. Щерев.

Сред специалните гости са режисьорите Иван Пантелеев, Явор Гърдев, Стайко Мурджев, актьорите Владо Пенев, Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Владо Карамазов, Ованес Торосян, Константин Еленков, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Боряна Братоева, прима балерината Марта Петкова, премиер солистът Никола Хаджитанев и диригентът Максим Ешкенази.

Преки включвания от няколко града ще покажат как се случва Нощта там. А за най-големите почитатели на оперното и балетното изкуство ще има изненада - виртуална разходка в Софийската опера и балет.

В 10 ч началото ще бъде поставено от онлайн излъчване на детското представление „Хензел и Гретел“ на Симона Нанова и Емил Пеняшки, към което ще има и жестомимичен превод.

Програмата включва още включване зад кулисите на Държавната опера в Стара Загова със специалното участие на звездата на Метрополитън Жулко Лучич, продукцията на Ованес Торосян „Мазе“ по разкази на Константин Величков и фотографската изложба „Нощни персонажи“.

Снимка: Диляна Флорентин




автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !