Меган е първият гласуващ член на кралското семейство

05.11.2020 11:35 | Видян 720 пъти

Меган е първият гласуващ член на кралското семейство

Меган Маркъл е първият гласуващ член на кралското семейство

През последните седмици Меган Маркъл беше една от звездите, които използваха всяка платформа, за да накарат американците да гласуват. След като президентските кампании приключиха и дойде големият ден, съпругата на принц Хари използва правото си на глас и се превърна в първия член на британското семейство, който участва в американски избори.

Източник, близък до семейството, казва пред списание People, че Меган със сигурност е гласувала, но не издава точно за кого. Не се знае и дали херцогинята е избрала да пусне гласа си по-рано по пощата, или отишла лично до урните в Калифорния. По време на специално предаване през септември Меган заяви, че тези избори са най-важните за Америка.

„Когато гласуваме, нашите ценности минават на първо място и нашият глас се чува“, казва Маркъл.

Приятел на Хари и Меган казва, че двамата с интерес са следели какво се случва преди самите избори и сега ще чакат с нетърпение резултатите. Най-вероятно те ще гледат преброяването на бюлетините у дома заедно със сина си Арчи. Въпреки че Уоли Симпсън, херцогинята на Уиндзор, също беше американка и се омъжи за крал Едуард VIII, не се знае дали тя е гласувала.

През август Меган говори с Глория Стейнем за важността жените да гласуват. „Хората забравят колко много са се борили жените преди нас, за да получат това право. Ако не гласуваш, не съществуваш“, казват двете дами. Те добавят, че избирателната секция е единственото място, на което всички сме равни.

Принц Хари е британски поданик, което означава, че той няма право да гласува. Наскоро той напомни на феновете си, че никога не е участвал в каквито и да е избори. Като член на кралското семейство, той не може да се намесва в политическите битки.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !