Chanel осигурява електроенергия за нискобюджетни семейства в САЩ

26.09.2020 09:20 | Видян 1084 пъти

Chanel осигурява електроенергия за нискобюджетни семейства в САЩ

Според Los Angeles Times, щатът Калифорния преживява най-големия си недостиг на електроенергия от 20 години насам. Причината е по-честото оставане вкъщи заради огромните жеги, използването на климатици и социалната изолация. Френският гигант Chanel обаче търси начин да облекчи ситуацията с последното си партньорство.

Списание Vogue съобщава, че луксозната марка се обединява с доставчика на слънчева енергия Sunrun – един от най-големите в Съединените щати, за да осигури слънчева енергия на 30 000 жители в Калифорния, които са с ниски доходи. Освен това Chanel ще подкрепи и обучението за работа за инсталиране на слънчеви панели, като общата стойност на помощта възлиза на 35 млн. долара.

„Инвестицията на Chanel ще помогне на общностите в неравностойно положение да получат достъп до чиста и надеждна слънчева енергия“, заяви Лин Юрич – главен изпълнителен директор на Sunrun. Той допълни, че се надява и други компании да последват примера му и да започнат да инвестират в бъдещето на планетата.

Ангажиментът на модната марка ще премахне едно от основните препятствия, пред които са изправени семействата при обмислянето за преминаване към слънчева енергия, а именно разходите за инсталация. Въпреки че слънчевата енергия намалява сметките за комунални услуги, високата цена за инсталация на панелите не позволява на много домове да преминат към нея.

„Chanel се стреми към върховни постижения във всичко, което създаваме и във въздействието, което оказваме върху нашето общество и върху света като цяло“, казва президентът на марката Джон Галантик. Той споделя още, че това партньорство ще помогне на домовете да намалят негативното въздействие върху околната среда и в същото време да създаде положително социално въздействие върху много семейства.

Сделката е част от новата климатична инициатива на Chanel, която се казва „Мисия 1.5°С“. Тя се стреми да намали въглеродния отпечатък на компанията от всички дейности – от снабдяване до дистрибуция. В допълнение към слънчевата и възобновяемата енергия, марката планира да инвестира и в „природни решения, като възстановяване на гори“.

Източник: tialoto

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !