Лагерфелд нямаше да хареса новата Chanel Couture

23.01.2020 15:27 | Видян 591 пъти

Лагерфелд нямаше да хареса новата Chanel Couture

Новата колекция е ход към по-младежка визия на марката.

Виржини поема първите стъпки да дефинира своя собствен стил, различен от този на Лагерфелд и Коко, с новата си колекция за Chanel Haute Couture.

Това, към което дизайнерката се е стремяла с новите си модели, е да даде по-младежки чар на визиите, затова и е търсила вдъхновение от училищните униформи. Сред дрехите виждаме много широки яки, поли до коляно и изчистен принт в неутралната гама.

Мястото на провеждане на ревюто също е специално – атмосферата като във френска градина е избрано, заради този период от детството на Коко Шанел, прекарано в подобна атмосфера.

Виар разказва, че приживе Карл е опитал да направи фотосесия със същата тематика и още тогава е дошла идеята й за тази колекция. “Той въобще не го хареса. Повтаряше “О, толкова е грозно, грозно!”, но аз се влюбих в идеята и реших, че искам да я реализирам”, коментира Виржини.

Към този момент отново мненията са смесени, като основната критика към моделите е по отношение на кройката им. Все пак трябва да признаем, че смелият ход на наследницата на Кайзера заслужава похвала.

Вижте повече снимки от ревюто в галерията и преценете сами – добър избор ли бе тази концепция, или не?

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Metallica ще обиколи щатите през...

След като им се наложи да преместят датите за турнето си...

Независимото изкуство със 7,5 млн....

Независимият културен сектор ще загуби почти 7,5 милиона...

Няма коментари към тази новина !