Защо Бригада е мразена от актьорите в нея

21.09.2020 17:31 | Видян 7113 пъти

Защо Бригада е мразена от актьорите в нея

Никой от главните герои на легендарния руски сериал Бригада, излъчван в момента по БНТ, не обича филма, а за някои той се оказва прокоба. Както разказва в документален филм, излъчен 18 години след пускането му на екрана и 20 след старта на работата по супер успешния проект, продуцентът и режисьор Алексей Сидоров разказва, че никога няма да забрави как са работили по 24 часа 7 дни в седмицата, за да го направят. Парите обаче си заслужават - за онова много по-бедно време, бюджетът от 200 000 долара на серия е рекорден.

Сензацията е, че създателите на сериала не искали Сергей Безруков, когото поредицата направи супер звезда, незалязваща 2 десетилетия в Русия, да изпълнява главната роля на Саша Белий - историческия лидер на Солнцевската мафия, чиято романизирана истинска съдба се разиграва пред камерите. Той самият също не обича сериала, не говори за него, не смята ролята за толкова важна в кариерата му, а напротив - за неуспех. Популярността, придобита като лидера на Бригада обаче поднесе на народния артист тази почетна титла и възможността да изиграе и Пушкин, и Есенин, и още много велики личности, докато преди това дублира тв шоуто Кукли.

Заради лошата оценка, Безруков отказа 1 000 000 долара - рекорден за руското кино хонорар, за да играе в игралната версия на сериала 10 г. след тв премиерата. И правилно постъпи, тъй като това проектът не беше успешен. "Работата е моят живот", казва единствено Безруков, който през последните години с втория си брак и малкото дете, което му роди новата му съпруга - режисьорка, оправи нещата си и в личен план. С първата си съпруга - актриса, той няма време да вдигне и сватба - от подписването в общината, всички се пренасят направо на снимачната площадка на Бригада за изтощителен ден на терен.

Най-умерен от звездите в екипа е Дмитрий Дюжев, който цени филма и ролята му за своята кариера, но малцина знаят, че не той, а Андрей Апрлеский, с когото Саша се бие в първата серия, първоначално е избран да играе култовия образ Космос. Двамата си устройват истински бой без дублиращи каскадьори, който се снима цял работен ден - дълги 8 часа. В изпълнението на Дюжев обаче Космос оживява на екрана.

Павел Майков, когото феновете на сериала познават по името на героя му Пчелата, нарича Бригада "начало и край на кариерата" си. Вместо на киното и телевизията, където има някоя и друга роля, но нищо забележително, той се посвещава на музиката със своята група.

Четвъртият от бандата - боксьора, изпълняван от Владимир Вдовиченков също се въздържа от интервюта по повод на Бригада. Това е характерно и за Екатерина Гусева - половинката на Саша на екрана, която продължава кариерата си със сериозни роли, но преди всичко може да се види по държавната руска телевизия, същата която продуцира навремето Бригада,  като конферансие на концерти. Независимо от това, сериалът й се струва под нейното ниво.

Също като във филма, загадъчна смърт сполетява Андрей Панин, който изпълнява ролята на големия враг на Саша Белий в Бригада. Той е убит от бой, също като на екрана, делото в живота е закрито. За него, също като за останалите главни актьори в тв поредицата, превърнала се в мит, това е летящ старт за звездна кариера. Той обаче е обречен вечно да играе лошия. Това го натоварва психически и той се пропива жестоко, въпреки че до края не спира и да работи пред камерата и на сцената.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

И винарка №1 от Катаржина в мрежата...

Докато тече сериалът Вина по БНТ, най-нашумялата...

Няма коментари към тази новина !