bTV отряза Силвена Роу

18.08.2020 11:42 | Видян 1429 пъти

bTV отряза Силвена Роу

Готвачката вече точеше зъби за екстра доза телевизионна слава с шоу за здравословно хранене, когато получи твърд отговор „Не!”. Коронавирусът спъна сладките й планове.

Само преди 3-4 седмица ексцентричната кулинарка с пловдивски диалект и английски акцент тръбеше наляво и надясно, че ще прави собствено шоу, което ще се казва „Глад ме гони”. Тя призова всичките си фенове да пишат усилено до Би Ти Ви и по този начин да накарат телевизията да даде зелена светлина на проекта. Силвена Роу обясни, че не иска пари или слава, прави всичко заради своите последователи, които имали нужда от нейните кулинарни съвети. Ако не станело там, щяла да отиде другаде, но все пак държала на Би Ти Ви.

Само две седмици след като заля интернет със своите призиви, тя млъкна по темата. Прекрати и включванията си на живо в социалните мрежи, в които отговаряше на въпроси на фенове и с готовност обясняваше как се правят сладкиши без захар и какво трябва да се яде за крепко здраве и вечна младост.

Вече месец готвачката не е имала такива изяви. „Уикенд” научи, че от Би Ти Ви сериозно са скръцнали със зъби пред нахалната звезда, която си позволила твърде много волности. Поведението й предизвикало скандал в телевизията. Оттам директно обяснили на Силвена, че не може самоволно да обявява концепция за предаване, което все още не е получило зелена светлина.

Това било разчетено като проява на крайна липса на професионализъм от страна на готвачката. От една страна тя прескача цялата рекламна политика на телевизията, от друга – осветлява концепция за шоу, която може да бъде открадната от конкуренцията. В Би Ти Ви и без това са пропищели от Нова телевизия и се чудят как да крият програмните си схеми от нейните агенти, за да не ги изкопират. На този фон, вместо да си води тихомълком преговорите с медията, госпожа Роу ги обявява на всеослушание.

Това обаче не била единствената причина бъдещото шоу „Глад ме гони” да бъде задушено още преди да види бял свят. Огромната пречка е пандемията от Ковид-19. За да намалят максимално опасността от зараза, в телевизията са спрели почти всички проекти, които предполагат струпване на големи групи хора. Именно затова миналата пролет бе прекратено излъчването на предаванията „Бригада Нов дом” и „Смени жената”, а финалите на „Гласът на България” минаха без публика.

В същото време екипите на публицистичните програми са разделени на групи и работят през седмица. На този фон няма кой да събира хора за съвсем ново шоу с неясен рейтинг, да налива пари в него и да рискува здравето на служителите в телевизията, само и само за да върви по свирката на устатата готвачка.

Ако предложи шоуто си на друга телевизия, Силвена Роу ще трябва да се раздели с мястото в журито на „Мастършеф”. Това едва ли я устройва, защото форматът е популярен в цял свят и й носи точки в международен план. „Глад ме гони” е чисто регионален проект и няма как да натежи повече от международния. В крайна сметка идеята е била замразена от създателката си в изчакване на по-добри дни. Междувременно кулинарката вече обяви, че ще участва и в новия сезон на „Мастършеф” и призова всички, които обичат да готвят, да отидат на кастинг. Надеждите са само Ковид да се провали и това ключово за Би Ти Ви шоу.






автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !