Ленин посреща в Баня, където минералната вода е с двойно повече източници от софийските

14.09.2020 11:18 | Видян 1277 пъти

Ленин посреща в Баня, където минералната вода е с двойно повече източници от софийските

Когато влезете в село Баня, на централния му площад ще бъдете изненадани от паметник на Ленин – вожда на руската революция , който беседва с неуточнен с надпис български „колега” – вероятно младия Георги Димитров, който ще даде името си на Конституция, но няма да доживее края на свиканото от него заради документа Шесто Велико народно събрание.

Не това обаче е главната атракция на Баня, което нашумя преди 9 години като локацията на любимата от многото къщи на експрезидента Плевнелиев.

Селото има двойно повече минерални извори от софийските – 73, при своите 3000 жители. Разположено е в полите на Пирин, до Банско. Докато плувате в някой от басейните на многото басейни на различните комплекси, гледате по алпийски заострените върхове на планината, който се извисява, ширнала се над полето, като шоколад Тоблерон.

Денят за печене и къпане струва от 4 до 40 лв. в зависимост от мястото – всички предлагат в цената поне басейн, шезлонг и чадър, но броят на водните атракции е различен, а някъде има и кетъринг. Разбира се, запленените от чара на това наистина приятно място, могат да отседнат и в повече от 10 хотела – също от различен клас и за всеки джоб, както и в много къщи за гости.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !