Крепост, световно награден винен масаж, Езерото на крадците и други тайни на Велинград

04.09.2020 09:29 | Видян 843 пъти

Крепост, световно награден винен масаж, Езерото на крадците и други тайни на Велинград

Тридневен празничен дълъг уикенд и прекрасно време ни очакват около Деня на Съединението 6 септември. От днес до следващия такъв около Деня на независимостта 22 септември 19 минути ще ви подскаже няколко интересни маршрута за семейна или соло разходка с потайности, които най-вероятно или не сте знаели, или сте забравили.

Избирали сме ги така, че хем да предлагат множество атракции, хем да предлагат всякакъв вид и цени на настаняване и хранене, хем да са удобни за достъп. А вие да се насладите в пълна степен на златната българска есен.

В кой наш град главната улица се казва Съединение? Една от най-удобните дестинации от София, Пловдив и цялата страна е Велинград – съюз между 3 села, което дава и отговор на въпроса по-горе. Казват, че е спастолица на Балканите и с над 141 000 пренощували туристи за 8 месеца наистина е лидер, но ние ще ви изненадаме с много други неща за правене през дълъг уикенд там и в неговата доста интересна околност.

Това е градът, където всеки ден е Великден – съвсем според формулата за щастие от популярната пословица. Буквално всеки ден от годината Велинград дава възможност на туристите и особено на децата сред тях, а те са най-важните в семейните ваканции, да порисуват на воля великденски яйца в специално отредена за това експозиция и занаятчийско ателие, където освен такъми за целта, може да се разгледа и уникална колекция от шедьоври в този все още непризнат вид изкуство.

Оказва се, че има много техники за „изшарване”, както наричат занаята тукашните хора.
Единственият съперник на Велинград в майсторското изписване на яйца се оказва сравнително недалечният, ако  си ги представите като отклонения  по магистрала Тракия – Ихтиман.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Замесиха Орлин Горанов в антисемитски...

"Б'ней Б'рит България е част от най-старата...

Секси рускиня напира за MasterChef 7

Красива рускиня ще се бори за титлата в новия сезон на...

Няма коментари към тази новина !

*}