Принцовете Хари и Уилям се събират заради принцеса Даяна

02.09.2020 14:10 | Видян 1222 пъти

Принцовете Хари и Уилям се събират заради принцеса Даяна

Въпреки че в момента се намират на хиляди километри един от друг, принцовете Хари и Уилям винаги ще бъдат заедно на един специален ден.

На 28 август двамата братя направиха общо съобщение до медиите, в което обявиа, че следващата година ще бъде издигната статуя в чест на принцеса Даяна. Събитието трябва да се проведе на 60-тия рожден ден на покойната лейди Ди. Статуята ще бъде поставена на 1 юни 2021 година в градината на двореца Кенсингтън.

"Статуята ще бъде поставена, за да отбележи двадесетата годишнина от смъртта на Даяна и ще бъде като принзание за положителното й въздействие във Великобритания и по целия свят", се казва в съобщението. Принцовете допълват, че монументът ще накара повече хора да посетят двореца Кенсингтън, за да се запознаят с живота и делото на майка им.

Въпреки че работата по проекта е почти приключила, официалното откриване се отлага за 2021 година заради действащата пандемия от коронавирус. Според британските медии, Уилям и Хари са назначили известния британски склуптор Ян Ранк-Бродли за направата на статуята.

Това публично съобщение е първата обща медийна изява на братята след като принц Хари и Меган Маркъл напуснаха кралския двор и се преместиха да живеят в Лос Анджелис заедно с 1-годишния си син Арчи. От дълго време се говори, че двамата братя са в обтегнати отношения именно заради решението на Хари да се откаже от задълженията си на принц.

"Повечето неща са лъжа, но като братя ние имаме добри и лоши моменти", казва Хари през октомври. Всички проблеми обаче остават на заден план, що се отнася до почитането на принцеса Даяна.

Източник: tialoto


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !