Меган Маркъл спечели дело и спаси приятелите си от съда

07.08.2020 12:09 | Видян 1272 пъти

Меган Маркъл спечели дело и спаси приятелите си от съда

Меган Маркъл може да се поздрави с първа победа в съдебната зала. Съпругата на принц Хари успя да запази анонимността на приятелите си, които свидетелстват в нейна защита по делото срещу британските таблоиди. Петимата души, които са говорили пред списание People, ще останат непознати за обществото и ще запазят личното си пространство.

Британски съдия заяви в сряда, че вестникът Mail on Sunday няма право да назовава поименно хората, които защитават Меган. Съдия Марк Уорби казва, че засега няма основания имената да бъдат разгласявани и съдът отсъжда в полза на Меган. От адвокатския екип на Маркъл споделят пред People, че тя се чувства изключително щастлива от тази победа.

„Херцогинята знаеше, че трябва да направи тази крачка и да се опита да защити приятелите си. Радваме се, че всичко се нареди както трябва“, добавят адвокатите. Меган съди издателската компания Associated Newspapers и изданието Mail on Sunday за това, че са публикували писмото, което тя изпраща до баща си три месеца преди сватбата с принц Хари.

По време на изслушване миналата седмица, компанията твърди, че приятелите на Меган би трябвало да застанат с имената си, тъй като вече са говорили пред People за писмото и какво е написано вътре. В отговор на това, адвокатите на Маркъл заявиха, че всеки човек има право на лично пространство, което не може да бъде нарушавано без негово позволение.

Според съдията, всичко може да се промени в хода на делото и имената да бъдат разкрити, но засега това не е на дневен ред. Нито Меган, нито Хари присъстваха в залата. На 1 май бившата актриса загуби първата битка срещу таблоида, когато съдията отказа да уважи една нейна молба.

Това означава, че когато делото официално влезе в съда, Mail on Sunday няма да бъде обвинен, че е действал нечестно, създавал негативен профил на Меган или умишлено е разпалил конфликт между херцогинята и баща ѝ Томас Маркъл. В отговор на това Маркъл заяви, че ще продължи да търси правата си в съда.

Настоятелните ѝ действия най-накрая се увенчаха с успех. Очаква се делото да влезе официално в съда в края на 2020 или началото на 2021 година.


Източник: tialoto

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !