КласикАрт закриват Романтично лято в Квадрат 500

06.08.2020 12:01 | Видян 551 пъти

КласикАрт закриват Романтично лято в Квадрат 500

На 7 август от 18:30 ч. в атриума на галерията камерният състав на Софийската филхармония ще направи разходка из музикалните стилове

Ансамбъл КласикАрт ще закрие съвместната инициатива на Софийската филхармония и Националната галерия "Романтично лято в Квадрат 500". На 7 август от 18:30 ч. в атриума на галерията камерният състав на Софийската филхармония ще направи разходка из музикалните стилове със стилна програма от произведения на Моцарт, Големинов и Г. Стрезов . Финалът е запазен за "Бохемска рапсодия" на легендарната група Куин.

КласикАрт е създаден през 2017 г. от приятели, които искат да правят музика по най-добрия начин. Концертите им са концептуални спектакли с музика, слово, художествено осветление и специален надслов. Репертоарът на състава непрекъснато се разширява и вече включва премиери на творби от Румен Бояджиев-син, както и произведения от различни епохи – от Моцарт до Марин Големинов.

Концертите в Квадрат 500 се радват на изключителен интерес от публиката, а колаборацията с Националната галерия разкри ново пространство за класическата музика. Билетите за концерта са налични на касата на зала "България" и в Ивентим. Те дават достъп до експозицията на Квадрат 500 от 17 до 18 ч.

Концертите oт лятната програма на Софийската филхармония са под патронажа на кмета на Столичната община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на програмата „Сподели музиката в Двореца Врана“ и са част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Няма коментари към тази новина !