Делото Деп - Хърд приключи с освиркване

30.07.2020 13:22 | Видян 1466 пъти

Делото Деп - Хърд приключи с освиркване

Във вторник, 28 юли, делото на Джони Деп срещу таблоида Sun най-накрая приключи. Холивудската звезда съди изданието, издателската му група и главния редактор Дан Уотън. Причината е статия, публикувана през 2018 година, в която се твърди, че актьорът е упражнил физическо насилие срещу съпругата си Амбър Хърд. В материала Деп е наричан „Бияч на жени“.

Процесът започна преди 16 дни, а адвокатите на Джони твърдят, че той просто иска да изчисти името си. Според тях, неверните твърдения на таблоида и на Хърд са провалили кариерата на клиента им. „Той загуби най-важното нещо – репутацията си. Той не търси пари“, каза адвокатът Дейвид Шербон.

Той добавя, че статията на Даниел Уотън е нанесла непоправими щети върху кариерата на Деп и го е представила като насилник. По този начин изданието го включва в дългия списък от престъпници като Харви Уайнстийн, заради които се създадоха движенията #MeToo и Time's Up. Шербон заявява, че в действителност Деп е джентълмен, който никога не би ударил жена.

Според Хърд обаче нещата стоят по съвсем различен начин. Амбър твърди, че е била жертва на домашно насилие в продължение на 3 години. Таблоидът Sun пък базира статията си върху 14 оплаквания за насилие, но Деп отрича всяко едно от тях. Актьорът казва, че той е жертвата в случая и всичко това е схема, направена от Хърд, за да го съсипе и да добие слава.

Адвокатът на звездата определя Хърд като патологична лъжкиня, която не може да разкаже една и съща история два пъти. Тя е обвинена, че променя детайлите на няколко пъти, измисля си сцени и нападения, атакува трети страни и отказва да каже цялата истина. 

Шербон също така моли съдията да бъде скептичен към снимките на травми, които Хърд показва и за които твърди, че са причинени от Деп. Според него, всичко това е плод на много добър филмов грим, който може да превърне всяка част от тялото в нещо ужасяващо. 

И докато адвокатите на Деп се опитват да го спасят от обвиненията, Амбър застана пред сградата на съда, за да произнесе собствената си заключителна реч. Тя се появи заедно със сестра си Уитни и приятелката си Бианка. Актрисата заяви, че не тя е започнала делото и единствената ѝ цел е била да продължи с живота си.

„Беше изключително болезнено да преживея отново всичко, което ми се случи през годините. Стоя зад думите си и вярвам в съдебната система на Великобритания“, каза тя пред журналисти и фенове. И докато някои ръкопляскаха на думите ѝ, в тълпата имаше и поддръжници на Деп, които освиркаха Хърд. 

Част от групата наричаха актрисата „лъжкиня“ и заявиха подкрепата си към Деп. След като актьорът излезе от съда, към колата му полетяха цветя и викове „Справедливост за Джони“. Виждаха се и плакати, на които пишеше „Насилието няма пол. Мъжете също могат да бъдат жертви“. 

Засега не се знае кога точно ще бъде ясна присъдата. Деп също така чака и решението по дело, в което съди Хърд за 50 млн. долара. Този процес обаче се води в САЩ. 





автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !