Ердоган откри строежа на завода за първите турски автомобили

23.07.2020 09:27 | Видян 1136 пъти

Ердоган откри строежа на завода за първите турски автомобили

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган символично постави основите на завода за производство на първия турски автомобил. Той обяви, че превозното средство ще бъде готово до 2022 г., пише Hurriyetdailynews.

„Планираме да завършим фабриката за 18 месеца и да вземем първото си превозно средство от производствената линия през последното тримесечие на 2022 г.“, каза Ердоган на церемония в северозападната провинция Бурса.

По думите му Турция започна изграждането на „огромен производствен комплекс с различни съоръжения, които коренно ще променят възприемането за фабрика в съзнанието на хората.“

Той добави, че гордее, че реализира огромен проект, въпреки пандемията от коронавирус, която отне хиляди животи по целия свят.

Компанията, създаваща местния автомобил е TOGG и според директора ѝ този завод ще е нещо повече от автомобилен завод.

Той ще има центрове за изследвания и разработки и парк за опит с клиенти, каза Гюркан Каракаш по време на церемонията.

Очаква се строителството на фабриката да приключи за 18 месеца и тя ще има капацитет да произвежда 175 000 превозни средства годишно. Той каза, че фабриката ще произвежда един милион превозни средства в пет различни модела до 2030 г.

Турция ще гарантира закупуването на 30 000 единици от превозното средство до 2035 г., според министерството на индустрията и технологиите в страната.

Ердоган за първи път обяви проекта през 2011 г., но минаха шест години, преди TOGG да бъде създаден от турски консорциум, който включва производителя на моторни превозни средства Anadolu Group, BMC и Turkcell, най-големият мобилен оператор в Турция.

Снимка: БТА
Източни: economic.bg 
 
 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !