Тръмп спаси живота на 3-4 милиона души: Говорителят на Белия дом

22.07.2020 12:11 | Видян 1012 пъти

Тръмп спаси живота на 3-4 милиона души: Говорителят на Белия дом

Със своя подход към пандемията от коронавирус американският президент Доналд Тръмп е спасил живота на 3-4 милиона души, заяви Белият дом в момент, когато броят на заразяванията в САЩ продължава сериозно да се увеличава, предаде ДПА.

Говорителката на Белия дом Кейли Макенани защити решенията по-рано тази година за спиране на икономиката с цел борба с коронавируса.

"Това беше правилното решение. Президентът спаси 3-4 милиона живота", каза тя на пресбрифинг, без да посочва източник за тези данни.

По думите й "е важно да се отбележи другата страна на здравното уравнение за това какво причиняват на американците продължителните карантини", изтъквайки намаляването на откриваните случаи на рак, отбелязва БТА.

Тръмп настоява за бързо връщане на икономиката към нормалния ритъм. Той многократно е казвал, че действията на неговото правителство по време на пандемията са спасили живота на милиони хора, като понякога се е позовавал на изследване на лондонския "Империал колидж", прогнозирал, че коронавирусът може да вземе 2,2 милиона жертви в САЩ, ако разпространението му не бъде овладяно.

Източник: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Успехът не е да спечелиш всяка битка,...

Успехът не е да спечелиш всяка битка, а да имаш силата...

Дуа Липа снима в Олимпийския басейн в...

Дуа Липа пусна музикалния си видеоклип към най-новия си...

Няма коментари към тази новина !