Заплетени мистерии в Дяволският кръг

15.07.2020 13:29 | Видян 199 пъти

Заплетени мистерии в Дяволският кръг

След удивителния успех на необикновения трилър „Прокълнатата картина” търсете най-новата книга на автора Нийл Олсън – „Дяволският кръг”. Четивото отново се тиражира с логото на престижното издателство „Милениум”, от което обещават, че премиерният роман ще грабне сърцата на всички почитатели на заплетените мистерии и неочакваните обрати.

В центъра на произведението е Уил Конър – преподавател по митове и фолклор в Бостънския университет. Когато той се връща в родния си град, за да се грижи за пострадалата си майка, Уил открива, че легендите, за които говори в лекциите си не са просто част от литературата и вярванията на различните народи и че кошмарите от миналото не са единственото, което го преследва. Като дете доцентът е станал неволен свидетел как един от членовете на местния спиритически кръг издъхва в адски мъки и цял живот се измъчва от въпроси за злощастната нощ.

А като възрастен той отново трябва да срещне страховете си и да се изправи срещу недружелюбието на местните, които вярват, че Конър всъщност е обладан от зла сила, отговорна за необяснимите нещастни случаи, сполетели всеки от членовете на кръга през онази вечер.

Демон отмъстител или някоя по-висша сила стои в основата им? Ще успее ли Уил да намери рационално обяснение на трупащите се мистерии, или ще остане под въздействието на древното проклятие, което тегне над всички жители на Кейп Ан?

Времето му изтича, а границата между света на живите и този на отвъдното става все по-тънка… Необикновеното заглавие идва на български език с изящния превод на Теодора Давидова и интригуваща корица от утвърдения художник Живко Петров.

Световната критика единодушно определя „Дяволският кръг” като брилянтен трилър, който предлага не само задължителното за жанра напрежение, но и множество интелектуални предизвикателства, неочаквани обрати и изключителни прозрения за тънката граница между доброто и злото в човешката природа.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Хари бил бесен на реакцията на...

Кралски експерт припомни стара травма в кралското...

Софка подари джип на Лоренцо, стана...

Фолкпевицата Софи Маринова подари лъскав черен джип за...

Няма коментари към тази новина !

*}