Паоло Сорентино снима филм за Марадона и Ръката на Бога

10.07.2020 11:00 | Видян 849 пъти

Паоло Сорентино снима филм за Марадона и Ръката на Бога

Лична история, която ще разказва за обсебващите страсти в живота му – носителят на „Оскар“ Паоло Сорентино се връща в родния си град Неапол, за да снима нов филм със заглавие, което говори достатъчно само по себе си: „Беше ръката на Бога“.

Снимките в Неапол трябва да започнат съвсем скоро, с което Сорентино ще се върне към местата от своя кинодебют с „Излишният човек“ отпреди 20 години. Лентата ще продуцират Fremantle за Netflix.

„Беше ръката на Бога“ ще е интимен, личен филм, какъвто правя за пръв път в кариерата си. Весела и болезнена история за съзряването. За мен този филм наистина е завръщане у дома“, споделя Сорентино пред La Repubblica. С него режисьорът се завръща и към киното след последния си филм „Те“ (2018) за Силвио Берлускони и след опита си с тв сериалите „Младият папа“ и „Новият папа“.

Марадона винаги е бил константна величина в живота на Сорентино още от детските му години, както е признавал самият той в не едно интервю. В благодарствената си реч със статуетката „Оскар“ в ръка той цитира името му редом с това на Фелини, Скорсезе и Talking Heads като негови извори на вдъхновение. Отдаде почит на прочутия футболист и във филма си „Младост“ (2015), макар там легендата на „Наполи“ да е показан донякъде като сатирична фигура: отпуснат и натежал, но с неустоимата харизма, която винаги го е откроявала от масата...

В интервю за сп. „Варайъти“ от 2015 г. Сорентино разказва, че освен всичко друго, Марадона, без да знае, е спасил живота му. „Изгубих родителите си на 16 при инцидент с отоплителната система на вилата ни, където винаги ходех с тях. Онзи уикенд обаче не отидох, защото исках да гледам Марадона в мача на ФК „Наполи“ с „Емполи“. Това ме спаси“.

Източник: Monitor




автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Няма коментари към тази новина !