Фенове на Хари Потър обявиха бойкот на Джоан Роулинг

03.07.2020 16:58 | Видян 1534 пъти

Фенове на Хари Потър обявиха бойкот на Джоан Роулинг

Преди месец Джоан Роулинг бе в центъра на скандала заради публикациите си в социалните мрежи, в които откровено коментира представителите на транссексуалната общност.

Много от звездите на екранизацията на „Хари Потър“, включително Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, публично не се съгласиха с мнението на писателката и се извиниха на всеки, който се е почувствал обиден от думите ѝ. Покрай нейните изявления обаче, много от верните фенове на поредицата се отрекоха от писателката.
Реклама

Порталите MuggleNet и Leaky Cauldron издават същите настроения, в които отбелязват, че Джоан Роулинг противоречи на законите на собствената ѝ вселена, в която „приемането“ и „овластяването“ са основни ценности. Отсега нататък сайтовете няма да обхващат личния живот на писателката, нейните награди, постижения и изявления, които не са свързани с „Хари Потър“, и рисунки, посветени на нея, няма да бъдат публикувани.

Името ѝ ще бъде премахнато от сайтовете, а в социалните мрежи ще бъде обозначено като #JKR – хаштагът винаги може да бъде блокиран.

„И въпреки че ни е трудно да се противопоставим на човек, от чиято работа отдавна се възхищаваме, би било грешно да не използваме нашите платформи за противодействие на злото, което тя причини. Нашата позиция е твърда: транссексуалните жени са жени. Транссексуалните мъже са мъже.

Небинарните хора са небинарни хора. Интерсексуалните съществуват. Подкрепяме феновете на „Хари Потър“ в тези общности. И макар да не обричаме жестокостта на Джоан Роулинг за нейните възгледи, трябва да отхвърлим нейните убеждения“, се казва в изявлението.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !